The Definitive Guide to iç mimari görselleştirme

Bunlar daha sonra girişimin sistemleri tarafından kullanılıyor. Böylece yeni projeleriniz için mimari dokümantasyonun en ayrıntılı düzeyde oluşturulması sağlanırken, dokümantasyon ve açıklama süreçlerinin otomatikleştirmesi mümkün oluyor. Veras

Mimari görselleştirme, tasarım sürecinin farklı aşamalarında kullanılabilir ve projenin geliştirilmesi, iletişimi ve pazarlaması için önemli bir araçtır.

Örneğin mimari projede bir pencere koyma işlemi 3ds Max üzerinde kısıtlıdır ve pratik değildir. En azından koyacağınız pencere için sizing farklı alternatif modeller sunmadığını ve pencere boşluğunu pratik bir biçimde açamadığınızı söyleyebiliriz. Bu işlemlerle ilgili farklı eklenti ve modelleme işlemleri uygulayarak modelinizi karmaşık bir uygulama sürecinden geçirmeniz gerekmektedir. Allplan, Revit ve ArchiCAD gibi programlar tamamen mimari modellemeye yönelik olduğu için çAlright hızlı ve pratik bir şekilde duvarlarınızı, yapısal katmanlarınızı, pencere, kapı gibi elemanlarınızı meydana getirebilirsiniz.

Bu yönüyle iyi bir çıkış yakalayan Lumion mimarlık ofisleri için gerekli bir application halini almaktadır. En büyük dezavantajı ise çOkay pahalı olması ve yazılımın üst seviye görsel ve animasyonları render edebilmesi için güçlü bir ekran kartına ihtiyaç duymasıdır. Bu iki maliyet kaleminin döviz ile ilişkili olduğunu düşünürsek bizim ülkemizdeki mimarlık ofisleri için Lumion kullanmanın çAlright maliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bilgilerin yanında mimarlık öğrencileri için Lumion’un ücretsiz bir versiyon sunduğunu da bir not olarak eklemiş olalım.

Yaklaşık 10 dakikada 3D evler inşa etmenizi sağlayan Coohom, ten saniye içinde ise görsel render'ları almanıza imkan tanıyor. Girişimin akıllı yapay zeka şablonları ve 3 boyutlu içerik kütüphanesi ile tasarımlarınızı görsel, movie ve 360 dercelik panaroma formatlarında kolayca hayata geçirebiliyorsunuz.

Hangi programdan başlamak gerektiğiyle ilgili website verebileceğimiz kesin bir tavsiye söz konusu değil. Bu three programdan herhangi birini öğrenmek aslında diğerlerini de kısa sürede öğrenmenize yarayacaktır. Bu nedenle hangisine kolay ulaşabiliyorsanız o systemı öğrenmenizi önerebiliriz.

3D nesneler yaratan üretimsel yapay zeka modeli geliştiricisi Luma AI'ın 43 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Luma, Genie adlı ilk üretimsel yapay zeka modelli ile metinsel komutlarla üç boyutlu nesneler oluşturmanızı sağlıyor. Modeller ten saniye gibi kısa bir sürede üretiliyor. Genie'ye Website sürümü ve Luma iOS uygulaması üzerinden erişmek mümkün. Ayrıca Luma'nın Discord topluluğuna katılarak da aracı deneyimleyebiliyorsunuz.

İnsanların gerçek zamanlı olarak tasarlanmış mekânlarda gezinmesini sağlayan bu teknoloji, potansiyel müşterilerin veya kullanıcıların bir yapıyı inşa etmeden önce deneyimlemelerine olanak tanıyor.

3ds Max ve Maya içinse ücretsiz eğitim versiyonlarını indirerek öğrenme süreciniz için programları ücretsiz olarak edinebilmekte fakat profesyonel olarak ticari işlerinizde kullanmak istediğinizde programları satın almanız gerekmektedir.

Bu 3 softwareın diğer avantaj ve dezavantajlarından söz etmek gerekirse, en rahat arayüze 3ds Max systemının sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişisel bir yargı olup sizin kendi çalışma motivasyonunuza göre bu rahatlık konusunda tercihleriniz değişkenlik gösterebilir. Bu noktada tabii Sketchup softwareını bu karşılaştırmanın dışında tutarak bir karşılaştırma yapıyoruz.

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

Ofis İçin Bitkiler: Çalışma Alanınıza Yeşil Bir Dokunuş Çalışma alanınızı yeşillendirmenin, hem estetik hem de sağlık açısından sayısız faydası vardır.

Üretimsel yapay zeka desteğiyle kullanıcıların, kat planları ve 3D render süreçlerini otomatize etmesini sağlıyor. Maket, projelerinizi görselleştirmek için metisel komutlar aracılığıyla 3 boyutlu proje render'ları üretmenizi sağlarken, tasarımların tarzını değiştirmenize de destek oluyor.

Son olarak, sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin mimari tasarımdaki yeri ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Sanal gerçeklikle entegre edilmiş 3D modellemeler, kullanıcıların tasarlanmış alanları keşfetme şeklini tamamen değiştirmekte ve onlara gerçek zamanlı bir deneyim sunmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *